Istoric

CAPITOLUL I - Cum a inceput totul...

Baletul modern TOTAL DANCE a fost infiintat in anul 1983 in cadrul Casei de Cultura a Municipiului Constanta si respectiv a Cenaclului Eveniment de catre solistul si maestrul coregraf Gigi Marian Osolos sub indrumarea profesorului  Eugen Doinaru.

TOTAL DANCE a reprezentat o legenda vie in istoria artistica a dansului liber profesionist, obtinand pana in 1990 toate premiile I la toate concursurile nationale existente, participand la peste 500 de spectacole si colaborand direct cu Televiziunea. Intre anii 1988-1989 membrii acestuia au cunoscut si experienta artistica profesionala fiind angajati in cadrul Teatrului Liric din Constanta.

TOTAL DANCE  a colaborat cu urmatoarele personalitati din lumea artistica: Titus Munteanu si Mihai Tatulici – realizatori T.V. ; compozitorii Adrian Enescu si Cornel Fugaru; actorii George Mihaita si Radu Gheorghe; formatia Holograf; solistii de muzica usoara Ramona Badescu, Loredana Groza, Cornelia Fugaru, Gabriel Cotabita, Adrian Daminescu, Stefan Banica Jr.

TOTAL DANCE a sustinut spectacole in Sala Polivalenta, Sala Eren si Teatrul Mic din Bucuresti, in Teatrul de vara Costinesti, Teatrul Mamaia si pe scenele cele mai importante a peste 30 de orase din tara. A sustinut programe estivale de revista in cadrul Cazinoului din Constanta, Hotel International din Sinaia si Union din Eforie. A participat la mai multe editii ale Festivalului Cantecului de la Mamaia si respectiv  la Festivalul de Muzica si Dans de la Costinesti si au fost multi-laureati la Festivalul National de Dans de la Pitesti, Iasi, Timisoara si Targu-Mures.

In anul 1990, cei peste 40 de membri TOTAL DANCE, impartiti in diverse grupe si etape, au plecat cu contracte de munca in diverse tari occidentale, unde au continuat activitatea pana in 2001.

CAPITOLUL II - O noua etapa... 

In 2001 mentorul miscarii  “Total” a hotarat reorganizarea baletului cu acelasi nume, la nivel national sub numele de Total Dance Groove.                    

Incepand cu luna septembrie, noua forma a baletului TDG, alcatuit initial din tineri intre 10 si 17 ani, a reusit rezultate artistice cu adevarat remarcabile, lucrand in paralel cu coregrafiae si piese vocale proprii. 

In toamna anului 2002 TDG impreuna cu echipa lotului national de gimnastica aerobica condusa de d-na Cristiana Dutu, deschid cu un aplaudat minishow, concursul international de gimnastica “Balcaniada”; reluat ulterior la spectacolul de premiere al elevilor si sportivilor orasului Constanta pe scena Teatrului Liric. 

In primavara anului 2003 grupul a fost invitat sa deschida Festivalul International de Muzica “Ti Amo” din Onesti, unde a primit diploma de invitat de onoare in afara concursului.

In vara aceluiasi an a avut loc prima colaborare cu trupa Bomb Inc. din Canada. O serie de spectacole in diverse locatii de pe litoral, alaturi de vocalistul canadian Danny Bliss si a instrumentistului si compozitorului Marius Simiti, au ridicat standardul artistic si creativ al intregului grup. 

Anul 2004 incepe cu participarea la emisiunea “Asul din maneca” realizata de Titus Munteanu, aceasta fiind si prima intalnire a grupului cu exigentele televiziunii. Urmeaza cursuri asidue de perfectionare in tehnica baletului sub indrumarea profesoarei Delia Hantiu, solista de talie internationala a baletului “Oleg Danovski”. In paralel grupul practica lectii de canto si instrumente in cadrul unor institutii, cat si in particular, cu diferiti cantareti si profesori: Gabriela Radu, Mariana Puscasu, Mihaela  Hasna si ulterior dl Adrian Daminescu si Traian Broasca.

In vara lui 2004 TDG sustine spectacole in diverse statiuni de pe litoral alaturi de actorul si cintaretul de culoare Rasta Phil colaborator apropiat al lui Marky Mark (Mark Whalberg), Prince Ital Joe si New Kids on The Block ; fiind de asemenea “oaspeti surpriza” in festivalul “Zilele Dejului” si emisiunea tv gazduita de Tociu si Palade. Rezultatul pozitiv al colaborarilor grupului TDG cu artisti de valoare din diverse continente, a subliniat maturitatea spirituala si profesionala a acestora.

Urmeaza o perioada de schimbari in cadrul grupului dar si de intensa pregatire a performantelor vocale si aptitudinilor de arta dramatica a acestora, fapt ce a determinat realizarea unor numere noi la un nivel artistic superior. Astfel in primavara 2005 membrii TDG au luat decizia de a participa la concursul  de interpretare “Mamaia”. Calificandu-se la preselectiile ce au avut loc la Bucuresti pe 25 iulie cu piesa “Lacrimi” compusa de Marius Simiti, versuri Marius Baras, cele 4 soliste vocale ce intruneau conditia de varsta incep repetitiile cu orchestra “Big Band” a Radiodifuziunii romane.

Bomb Inc, respectiv Rasta Phil si TDG incheie Festivalul muzicii “ Zilele Dejului”, participa la emisiunea televiziunii Neptun de pe terasa Tan-Tan si la spectacolul de varietati al Teatrului de Vara Costinesti. Sunt de asemenea invitati in finala concursului “Miss litoral”, emisiune televizata sub egida “Fashion tv “. Numarul exploziv realizat de TDG, impreuna cu vocalistul Jamaican a starnit interesul si admiratia invitatului de onoare al serii, actorul Steven Seagal, ce a dorit sa-i cunoasca si sa-i felicite personal.

28 august 2005 reprezinta debutul grupului intr-o competitie nationala si un moment deosebit in viata artistica a acestora. Cei 9 membri participanti, au interpretat pentru prima oara vocal si coregrafic, o piesa muzicala proprie. Concursul  “Mamaia 2005” a permis astfel trupei sa fie remarcata la nivel national.

CAPITOLUL III - Va urma :)

 

Inscrie-te
0773 748 749