thumimage

Total Dance Center - Spre o noua forma de educare

Preocuparea pentru educare si pentru invatatura este directia catre care se indreapta orice popor civilizat, in asigurarea conditiilor prielnice pentru formarea profesionala. In zilele noastre, accentul cade din ce in ce mai des pe utilizarea a cat mai multor manuale, volumul ghiozdanelor elevilor creste considerabil de la un an la altul, iar goana dupa note cat mai mari si medii ce promit un viitor stralucit, a devenit o lupta in randul scolarilor din Romania, trecandu-se cu vederea parca peste placerea de a participa la activitati menite sa formeze si suflete, nu numai personalitati.

Cu toate acestea, placerea cunoasterii si a afirmarii sociale, poate fi insotita cu succes si prin educarea non-formala. Ce inseamna acest lucru mai exact? Flexibilitate, adaptabilitate si dorinta de a studia dincolo de granitele impuse de carti sau de programele scolare, astfel aducandu-se un aport de formare, acolo unde scoala nu are resursele necesare sa indeplineasca acest obiectiv.

Desi multe persoane inca nu sunt familiarizate cu acest tip de educare, s-a dovedit stiintific faptul ca orice activitate extra-didactica ce aduce un aport suplimentar asupra liberatii de exprimare si formare a indivului, poate completa orizontul de cultura al oricarui elev din Romania.

Venim in intampinarea tuturor parintilor de data aceasta si va propunem o activitate ce pune accentul pe asigurarea unui mediu propice exersarii si cultivarii diferitelor inclinatii, aptitudini sau capacitati ale copiilor dumneavoastra, de care probabil nu ati luat la cunostinta prin intermediul scolii.

Cum sustinem formarea micutilor dumneavoastra? Prin sport, dans si miscare. Sa nu va surprinda, insa, desi pare o joaca, dansul formeaza caractere si aduce in plus fata de tot ceea ce se invata la scoala, o conduita aparte a spirutului fiecarui dansator. Cum? Prin faptul ca ii formeaza ca viitori indivizi responsabili, capabili sa relationeze mult mai usor, ii tempereaza sau ii motiveaza in functie de caz. 

TED ne vorbeste despre educatia nonconventionala si efectele sale

Mai multi speakeri motivationali ne-au inspirat sa impartasim cu voi cateva dintre efectele pozitive pe care educatia nonconventionala le poate aduce in viata micutilor nostri elevi.

  • Informatia este retinuta fara stres si printr-o metoda distractiva – astfel, cultura dansului, transformarile sale de-a lungul timpului si evolutia societatii prin prisma sa, vor fi retinute de catre cei mici in doi timpi si trei miscari J
  • Joc si miscare – expertii in educatie nonformala, ne explica cat de benefic este dansul, in cazul nostru, prin atmosfera prietenoasa si plina de energie pe care acesta o formeaza in jurul copilului dumneavoastra.
  • Durabilitate si educare continua – dorintele copilului, initiativa, cat si creativitatea si imaginatia, se vor dezovolta fara constrangeri, caci nu va mai fi vorba de evaluari sau clasificari.
  • Imbinarea celor doua forme de educare, va pregati copilul pentru un viitor imprevizibil, dandu-i sanse acestuia de afirmare catre o gama mai larga de activitati profesionale.

Teoria Ted Talks: ,, Daca stati sa va ganditi, copiii care incep scoala acum, vor iesi la pensie dupa 2060. Nimeni nu are nicio idee cum va arata lumea peste cinci ani, daramite peste zeci ani de acum incolo. Cu toate acestea, noi trebuie sa ii pregatim pe copii pentru un viitor imprevibil. Cu toti suntem de acord ca elevii au talent pentru inovare. Eu cred ca toti copiii sunt foarte talentati si ca noi, prin sistemul de educatie formala, ajungem sa le distrugem talentul innascut. Din punctul meu de vedere, creativitatea este la fel de importanta ca alfabetizarea, in educatie, si ar trebui sa o tratam cu egala importanta”.

            Flashmob marca Total Dance Center – in sprijinul aportului adus de activitatile extra didactice.

Credem cu tarie in spiritele libere, ce se exprima prin dans. Ii adoram pe cei mici si ne incarcam cu energia pozitiva pe care acestia o emana. De asemenea, credem cu tarie ca adolescentii anului 2017, sunt cei ce vor revolutiona prin creativitatie si intuitie in anii ce vor urma. Pentru ei si pentru visele lor, centrul nostru de dans organizeaza cel mai mare si cel mai interactiv Flashmob al orasului, pentru a crea puntea solida intre cunostintele predate de profesori si punerea acestora in practica.

Aportul suplimentar adus sistemului traditional de invatatamant devine din ce in ce mai benefic, fapt dovedit prin rezultatele si performantele deosebite dobandinte chiar si de cursantii nostri, la diferitele evenimente la care s-a participat de-a lungul desfasurarii activitatii noastre.

Prin intermediul acestui Flashmob, va invitam sa priviti tineri pasionati de ceea ce fac, entuziasti si motivati sa isi gaseasca propriul drum in viata. Cu alte cuvinte, indemnam parintii sa ii lase pe copii sa afle cat mai multe despre domeniul care ii pasioneaza, sa isi satisfaca curiozitatile, stimulandu-le inteligenta si ambitia, prin prisma unor activitati diversificate.

Speram ca v-am starnit curiozitatea de a va indemna copilul sa isi doreasca mai mult de la sine! Cat despre data la care vom actiona prin dans si miscare, va invitam sa fiti atenti pe pagina noastra de facebook, unde va vom aduce la cunostinta toate informatiile despre acest eveniment!

Doar impreuna putem face lucruri marete!

Inscrie-te
0720 752 927