thumimage

#Și Tu Poți Dansa - cum un simplu pas de dans îți poate schimba viața

Condimentul care ne ține împreună încă din 1985 este dragostea noastră față de dans și oameni

Asta se reflectă în valorile pe care le avem și pe care vrem să le transmitem mai departe celor care ne trec pragul. Ei pentru noi nu sunt clienți. Nu sunt cursanți. Ne sunt prieteni, în viețile cărora sperăm să fim ca o oază de bucurie și pasiune.

 

Ne place să credem că sala de dans este ca un joc de puzzle iar oamenii sunt asemeni unor piese. Fiecare piesă este unică, diferită, fiecare dansator are o poveste a lui. Dansul aduce piesele împreună și le reunește într-un mozaic în care fiecare poveste se exprimă autentic.

 

Mai departe de pașii de dans și tehnică, emoțiile și trăirile oamenilor ne mișcă și ne motivează.

 

Bucuria sinceră de pe fețele lor, zâmbetul îmbujorat și ochii sclipind a fericire pură, asta ne alimentează. 

#ȘiTuPoțiDansa este o inițiativă prin care dorim să inspirăm cât mai mulți oameni să pășească în ritm de dans către o nouă direcție de viață. Una care să le facă inima să crească.

 

 Așa a pășit și Mihaela în sala noastră, acum 6 ani. Voia o schimbare. Voia să iasă de pe pilot automat și să aducă puțină culoare orelor rămase după un program de lucru încărcat și stresant.

 Ne-a impresionat povestea Mihaelei și vrem s-o împărtășim cu voi.

Dacă este ceva ce ne dorim să faceți după ce terminați de citit articolul, este să plecați cu ideea că niciodată nu e prea târziu să începi să dansezi și că #ȘiTuPoțiDansa.

 

 Stabilisem cu Mihaela să ne vedem într-o miercuri seară.

“Mie-mi place dansul. Moartă, coaptă...eu vin să dansez”, îmi zice Mihaela când ne întâlnim să vorbim câteva minute despre cum a început călătoria cu dansul atunci când a venit prima oară la noi la sală.

 Acum, când vorbim, este răcită frumușel de bine și totuși este aici. Observ cum se înseninează la față și cum îi zâmbesc ochii când îmi spune cum dansul i-a schimbat viața.

 

Mihaela a vrut să învețe Paiduska. A găsit cursul nostru de Dansuri de Petrecere pe internet și a venit hotărâtă să învețe toate tainele Paiduskai. 

Asta s-a întâmplat acum 6 ani și de atunci vine fără să rateze vreun curs. “Doamne, da’ nu concep să nu vin la dans. Plus că mi-am anunțat și toate colegele de servici! Am o colegă care este și ea aici la intermediari (nivelul de mijloc al cursului).

 

 

 

Încercase și Zumba, însă la dansurile de petrecere a simțit că se regăsește. “Eu când dansez, mă rup de lume. nu mai văd, nu mai aud… Eu lucrez cu cifre și atunci când dansez îmi ies toate din minte.”

 

Ce ni se pare minunat și ne bucurăm că putem face asta, este că sala noastră este un loc unde se nasc adevărate prietenii.

 

“Am avut un an în care toată vara, de la începutul lui iunie până în septembrie, ieșeam în oraș cu colegii de la curs în absolut fiecare vineri seară și dansam“, povestește încântată Mihaela. Își îndreaptă deodată spatele și se apleacă ușor către mine, cu un ton notabil serios: “Nu aș putea să nu mai vin la dans. Deci nu aș putea...”

 

 

 Mihaela este o tipă activă și jonglează printre multe priorități. Însă lunea și miercurea are un program pe care nu-l negociază: cursul de dans. Și asta nu numai pentru dans ca activitate fizică.

 

“Acum mă simt împlinită. Faptul că vin aici mi-a satisfăcut și nevoia de socializare.” 

 

 O aud, o văd și pot să-mi dau seama cum trăiește ceea ce-mi zice cu așa drag.

 

 Am întrebat-o de ce sala noastră pentru 6 ani la rând și mi-a răspuns că aici se simte bine din toate punctele de vedere.

“Când sunt la servici și mai am câte o zi dificilă mă gândesc Doamne, ce bine că diseară mă duc la dans! Aici scot toată energia negativă pe care trebuie s-o elimini din tine.” 

 Zâmbesc când îmi dau seama că este pentru a treia oară când îmi zice că se simte împlinită. smiley

 

 A participat cu noi la spectacole și-mi spune cât de mult îi place asta. “Aaa, îmi place maxim! Uite așa îmi crește energia!”, se bucură în timp ce-și îndepărtează mâinile ca să-mi arate cât de mult. 

 

 Ne place că suntem o părticică din lumea Mihaelei și îi mulțumim că ne-a ales. “Eu chiar dacă mă rup așa de lume când dansez, totuși, dacă nu te simți confortabil lângă niște oameni, ți se cam duce zen-ul, știi? Mă simt foarte bine aici; ceea ce fac fetele astea… oamenii de aici... Tot ambientul.”

 

 Îmi iau la revedere de la ea și îmi rămân în minte ultimele cuvinte pe care mi le-a spus înainte să plece spre căldurică și un ceai fierbinte pentru răceala ei. Am întrebat-o cum se simte după 6 ani de dans și mi-a zis așa: “Mihaela este mai mândră de ea!”

 

 Nu poți ști niciodată unde te duce o călătorie. Este suficient să faci un simplu pas, restul se leagă de la sine. 

 

 

 
PS: faimoasele noastre cursuri de Dansuri de Petrecere sunt Luni ora 18.00 și Vineri ora 19.00. Dacă totuși ai nevoie de putină încurajare, sună-ne la numărul 0773 748 749 și programează-ți ședința gratuită.

 

 Vrei să tragi cu ochiul la cursurile noastre? Găsești poze și filmulețe aici -> bit.ly/TotalDanceCenter

 

Inscrie-te
0720 752 927